Σταμάτησαν στη μέση του δρόμου και μάζευαν χρήματα από χρηματαποστολή – Τα έβαζαν μέχρι και στο εσώρουχα τους

Και ξαφνικά στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Ν7, του Κέιπ Τάουν επικράτησε αλλοφροσύνη. Οδηγοί σταματούσαν τα αυτοκίνητα τους, κατέβαιναν κάτω και ορμούσαν κυριολεκτικά σε ένα τεθωρακισμένο φορτηγό χρηματαποστολής που είχε ανατιναχτεί από κλέφτες.

Ο δρόμος είχε στρωθεί με χαρτονομίσματα και οι οδηγοί σαν γύπες είχαν πέσει επάνω του και έπαιρναν όσα χρήματα υπήρχαν στο δρόμο. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η έξαψη τους που τα έπαιρναν με τις χούφτες και τα έβαζαν ακόμη και μέσα στο εσώρουχο τους. 

Τι είχε συμβεί

Το τεθωρακισμένο βρισκόταν επάνω στο δρόμο όταν ένοπλοι το ανατίναξαν εν κινήσει. Αφού πυροβόλησαν τους φρουρούς (οι οποίοι αν και τραυματίες, ζουν) άρπαξαν τη λεία τους και εξαφανίσθηκαν.

Από το διαλυμένο φορτηγό όμως έβγαιναν και άλλα χρήματα τα οποία στρώθηκαν στο δρόμο. Τότε οι άλλοι οδηγοί που έτυχε να περνάνε από εκεί, σταμάτησαν τα αμάξια και άρχισαν το πλιάτσικο.

Τα έβαζαν παντού. Στις τσέπες τους, στις τσάντες τους, μέσα από τα ρούχα στα εσώρουχα τους και όποτε γέμιζαν, πήγαιναν στα αυτοκίνητα τους, τα άδειαζαν και μετά επέστρεφαν στο σημείο και πάλι από την αρχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία λίγη ώρα αργότερα οι ληστές που είχαν ανατινάξει το όχημα συνελήφθησαν. Οι αρχές με ανακοίνωση τους, καλούν όποιον είχε πάρει χρήματα από την χρηματαποστολή, να τα επιστρέψει αλλιώς εάν αναγνωριστεί θα συλληφθεί και κατηγορηθεί ο ίδιος για κλοπή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.