Στη «φόρα» τα μυστικά του Ντόναλντ Τραμπ

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει όλες τις... στιγμές παραφροσύνης του πρώην Προέδρου

Ο Ντόναλντ Τραμπ, όσο βρισκόταν στον Λευκό Οίκο βρέθηκε πολύ κοντά στο να απολύσει την κόρη του και τον γαμπρό του μέσω Twitter, σκεφτόταν να βομβαρδίσει εργαστήρια παραγωγής ναρκωτικών στο Μεξικό και φοβόταν ότι θα πεθάνει από Covid-19. Αυτά και άλλα πολλά, αποκαλύπτονται στο νέο βιβλίο για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο της δημοσιογράφου των New York Times, Μάγκι Χάμπερμαν έχει τίτλο «Confidence Man», κυκλοφόρησε σήμερα (04.10.2022) και αντλεί υλικό από συνεντεύξεις με περισσότερες από 200 πηγές, συμπεριλαμβανομένων πρώην βοηθών στον Λευκό Οίκο, αλλά και από τρεις συνομιλίες με τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το «Confidence Man» ακολουθεί τον μεγιστάνα των μεσιτικών από την εποχή που δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στη Νέα Υόρκη, προτού εκλεγεί πρόεδρος, και φτάνει μέχρι τη σημερινή ζωή του, μετά την εκλογική ήττα από τον Τζο Μπάιντεν που αρνιόταν πεισματικά να αποδεχθεί.

Ακολουθούν οι 8 μεγαλύτερες αποκαλύψεις του βιβλίου «Confidence Man», σύμφωνα με το BBC:

1) Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να απολύσει την Ιβάνκα και τον Τζάρεντ Κούσνερ

Όταν ο προσωπάρχης Τζον Κέλι και τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Ντον ΜκΓκάν, η Χάμπερμαν γράφει ότι ο Τραμπ κόντεψε να ανεβάσει ένα tweet που θα έγραφε ότι η κόρη του, Ιβάνκα, και ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ – και οι δύο υψηλόβαθμοι βοηθοί στον Λευκό Οίκο – επρόκειτο να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους.

Τελικά, πριν προλάβει να το κάνει, τον σταμάτησε ο Κέλι, συμβουλεύοντάς τον να μιλήσει πρώτα με την κόρη του και τον γαμπρό του. Τελικά, ο Τραμπ δεν συζήτησε ποτέ μαζί τους το συμβάν, και παρέμειναν και οι δύο στα πόστα τους μέχρι το τέλος της θητείας τους. Το βιβλίο αποκαλύπτει επίσης ότι ο Τραμπ μιλούσε συχνά υποτιμητικά στον σύζυγο της Ιβάνκα, και ότι είχε σχολιάσει κάποτε για μια ομιλία του το 2017 ότι «ακουγόταν σαν παιδί».

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε ότι είχε σκεφτεί να απολύσει την κόρη του και τον γαμπρό του. «Πλήρης μυθοπλασία. Ούτε που μου πέρασε ποτέ από το μυαλό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

2) O Τραμπ είχε προτείνει τον βομβαρδισμό εργαστηρίων παραγωγής ναρκωτικών στο Μεξικό

Η Χάμπερμαν γράφει ότι ο Τραμπ αναφέρθηκε πολλές φορές στο ενδεχόμενο να βομβαρδίσουν οι ΗΠΑ εργαστήρια παραγωγής ναρκωτικών στο Μεξικό, μια ιδέα που είχε σοκάρει τον τότε πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ.

Η ιδέα προέκυψε από μια συνομιλία που είχε ο Τραμπ με τον Μπρετ Γκιρουάρ, έναν αξιωματούχο δημόσιας υγείας που είχε επισκεφθεί το Οβάλ Γραφείο φορώντας την επίσημη στολή του – όπως συνηθίζεται – και είχε πει στον τότε Αμερικανό πρόεδρο ότι αυτού του είδους τα εργαστήρια πρέπει να μπουν στο στόχαστρο των ΗΠΑ ώστε να σταματήσει η ροή των ναρκωτικών από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Έχοντας περάσει τον Μπρετ Γκιρουάρ για στρατιωτικό, ο Τραμπ πρότεινε στη συνέχεια τον βομβαρδισμό των εργαστηρίων των καρτέλ. Λίγο καιρό αργότερα, ζητήθηκε από τον Μπρετ Γκιρουάρ να σταματήσει να φοράει τη στολή του.

3) Ο Τραμπ φοβόταν ότι θα πεθάνει από Covid-19

Όταν ο Τραμπ αρρώστησε με Covid-19 τον Οκτώβριο του 2020, η κατάστασή του χειροτέρευε μέρα με τη μέρα και φοβόταν ότι θα πεθάνει.

Κάποια στιγμή, ο αναπληρωτής προσωπάρχης, Τόνι Ορνάτο, τον προειδοποίησε ότι επιδεινωνόταν περαιτέρω η υγεία του θα έπρεπε να κινήσει διαδικασίες για να διασφαλίσει τη συνέχεια της κυβέρνησης.

Αυτός ο φόβος υπήρχε παρά τις πολλές προσπάθειες του Τραμπ να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της πανδημίας, καθώς ανησυχούσε ότι επηρέαζε αρνητικά την πολιτική του εικόνα και τις επιδιώξεις του.

4) Ο Τραμπ είχε αναφερθεί στην περιουσία του κατά τη συνάντησή του με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό

Η Χάμπερμαν περιγράφει λεπτομερώς στο βιβλίο της αρκετές συναντήσεις μεταξύ του Τραμπ και παγκόσμιων ηγετών.

Για παράδειγμα, στην πρώτη συνάντησή του με την τότε πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, ο Τραμπ είχε αναφερθεί στο ζήτημα της άμβλωσης, λέγοντας «μερικοί άνθρωποι είναι υπέρ της άμβλωσης, μερικοί κατά. Φανταστείτε όμως αν κάποια κτήνη με τατουάζ βίαζαν την κόρη σας και έμενε έγκυος;».

Στη συνέχεια άλλαξε θέμα και άρχισε να μιλάει για τη Βόρεια Ιρλανδία και για το πώς σκόπευε να εμποδίσει την εγκατάσταση ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου πολύ κοντά στη γη του.

5) Ο Τραμπ ζήτησε από τον Τζουλιάνι να κάνει τα πάντα για να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020

Όταν έγινε φανερό ότι ο Τραμπ έχανε τις εκλογές του 2020 από τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τηλεφώνησε στον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης και προσωπικό του δικηγόρο, Ρούντι Τζουλιάνι.

«Εντάξει, Ρούντι, σε καθιστώ υπεύθυνο. Ξέφυγε τελείως, κάνε ό,τι θέλεις. Δεν με ενδιαφέρει», του είπε ο Τραμπ, ο οποίος είχε προηγουμένως μιλήσει με άλλους δικηγόρους, που είχαν αρνηθεί να φτάσουν στα άκρα για να ακυρωθεί το αποτέλεσμα και να αναδειχθεί νικητής ο εντολέας τους.

«Οι δικηγόροι μου είναι απαίσιοι» φέρεται να είπε στον Τζουλιάνι ο απογοητευμένος Τραμπ. Σύμφωνα με τις πηγές της Χάμπερμαν, εκείνο το διάστημα ο Αμερικανός πρόεδρος αναζητούσε δικηγόρους πρόθυμους να υποστηρίξουν τις θεωρίες συνωμοσίας που ασπαζόταν ο ίδιος.

6) Η δικαιολογία για την άρνηση να αποκαλύψει τις φορολογικές του δηλώσεις

Ενώ βρισκόταν σε ένα αεροπλάνο το 2016, ο Τραμπ ζήτησε από τον διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας, Κόρεϊ Λεβαντόφσκι, και την υπεύθυνη Τύπου του, Χόουπ Χικς, να συζητήσουν για την άρνησή του να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, μια άρνηση που έβλεπαν ως πρόβλημα για την υποψηφιότητα του Τραμπ.

Η Χάμπερμπαν γράφει ότι ο Τραμπ έγειρε για λίγο το σώμα του προς τα πίσω, και ξαφνικά «του ήρθε» η μαγική ιδέα: «Λοιπόν, ξέρετε ότι τα φορολογικά μου βρίσκονται πάντα υπό διαδικασία ελέγχου. Μπορώ απλά να τους πω ότι θα δημοσιοποιήσω τα στοιχεία όταν δεν ελέγχομαι πλέον, γιατί αυτό δεν θα συμβεί ποτέ».

7) Ο Τραμπ πετούσε έγγραφα σε τουαλέτα του Λευκού Οίκου

Όταν ο Τραμπ ήταν πρόεδρος, το προσωπικό του Λευκού Οίκου ερχόταν κατά καιρούς αντιμέτωπο με μια τουαλέτα βουλωμένη από χαρτιά, τα οποία πίστευαν ότι είχε ρίξει μέσα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ φέρεται επίσης να είχε σκίσει έγγραφα, κάτι που αντίκειται στον νόμο Presidential Records Act, ο οποίος ορίζει ότι τα έγγραφα που δημιουργούνται ή λαμβάνονται από έναν πρόεδρο είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης των ΗΠΑ και θα τα χειρίζονται τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ μόλις λήξει η θητεία του.

8) Ο Τραμπ είχε περάσει για σερβιτόρους μέλη του επιτελείου Δημοκρατικών που άνηκαν σε διαφορετικές μειονότητες

Σε μια συνεδρίαση του Κογκρέσου λίγο μετά την ορκωμοσία του το 2017, η Χάμπερμαν γράφει ότι ο Τραμπ στράφηκε σε μια ομάδα με στελέχη του επιτελείου Δημοκρατικών που άνηκαν σε διαφορετικές εθνικές μειονότητες και τους ζήτησε να φέρουν καναπεδάκια!

Τα άτομα που ο τότε Αμερικανός πρόεδρος πέρασε για σερβιτόρους ανήκαν στα επιτελεία του γερουσιαστή Τσακ Σούμερ και της Νάνσι Πελόζι.

Η Χάμπερμαν καταγράφει περιλαμβάνει επίσης στο βιβλίο της ένα ιστορικό με ομοφοβικά σχόλια τα οποία φέρεται να έχει διατυπώσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει ήδη κατακεραυνώσει το βιβλίο της Χάμπερμαν, κατηγορώντας τη συγγραφέα ότι έγραψε «ένα σωρό πλασματικές ιστορίες με μηδενική επαλήθευση των γεγονότων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.