Στη Σαουδική Αραβία ο Τσαβούσογλου για την κρίση με το Κατάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι μεταβαίνει την Παρασκευή στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες όσον αφορά την κρίση ανάμεσα στο Κατάρ και άλλες χώρες του Κόλπου, έπειτα από την επίσκεψή του στη Ντόχα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στην Άγκυρα με τον ομόλογό του της Τυνησίας, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η τουρκική κυβέρνηση παραμένει αμερόληπτη σε αυτή τη διένεξη και ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για τη διευθέτησή της.

Δημοσιεύματα αραβικών ΜΜΕ νωρίτερα ανέφεραν ότι ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μετέφερε το ίδιο μήνυμα κατά την περιοδεία του σε κράτη του Κόλπου. «Η Τουρκία τηρεί ίσες αποστάσεις από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία», φέρεται να είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ Κάμπας του Κουβέιτ.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκρινε ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν στη Ντόχα η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος, προσάπτοντας στο Κατάρ ότι υποστηρίζει «την τρομοκρατία» δεν είναι σωστές, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας περιμένει από τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν να ηγηθεί της προσπάθειας να επιλυθεί η κρίση με το Κατάρ, ενώ σημείωσε ότι οι κυρώσεις και τα εμπάργκο δεν διορθώνουν την κατάσταση.

Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ και επέβαλαν κυρώσεις στη χώρα αυτή επειδή όπως την κατηγορούν υποστηρίζει «την τρομοκρατία» και προσεταιρίζεται το Ιράν, τον κυριότερο αντίπαλο του Ριάντ στην περιοχή – κατηγορίες που η Ντόχα διαψεύδει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.