Συναγερμός στο Κίεβο! Διανέμει χάπια ιωδίου υπό τον φόβο πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκληθεί από τις απειλές του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου, αρχίζει τη διανομή χαπιών ιωδίου, υπό τον φόβο πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας. Τα χάπια ιωδιούχου καλίου μπορούν να βοηθήσουν στην παρεμπόδιση της απορρόφησης επιβλαβούς ακτινοβολίας από τον θυρεοειδή αδένα, εάν ληφθούν αμέσως πριν ή αμέσως μετά την έκθεση σε πυρηνική ακτινοβολία.

Την εκτίμηση πως ο πλανήτης βρίσκεται στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου έκανε ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”.

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου εάν δεν υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση της περιοχής». Σε περίπτωση που η πυρηνική τορπίλη εκτοξευτεί από τη Ρωσία, τότε αυτή είναι ικανή να φτάσει στις ακτές της Αγγλίας, των ΗΠΑ και των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

«Αυτή τη στιγμή που έχουν οριστεί νέα σύνορα στην περιοχή, εάν υπάρχει επανάτηση των περιοχών από την Ουκρανία διακυβέβεται η έκταση της Ρωσίας. Αυτό θα ενεργοποιήσει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας και φυσικά αναμένει η Ρωσία επίθεση από το ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν αυτές οι πυρηνικές τορπίλες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.