Συνάντηση Μακρόν – Ζάκερμπεργκ για τη ρητορική μίσους εν όψει ευρωεκλογών

Στο Παρίσι υποδέχεται ο Γάλλος πρόεδρος τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ σήμερα, έναν χρόνο αφότου η πλατφόρμα άνοιξε τις πύλες και τους αλγόριθμούς της σε κυβερνητική ομάδα, με σκοπό να υπάρξει πλέον έλεγχος στη ρητορική μίσους.

Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν αποτελεί μέρος του έργου του Ζάκερμπεργκ «να συζητήσει τις μελλοντικές ρυθμίσεις στο Ίντερνετ» με τους παγκόσμιους ηγέτες, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η ομάδα ερευνητών που έχει ορίσει η γαλλική κυβέρνηση, η οποία μετέβη για τον σκοπό αυτό στα γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια, θα εκδώσει τα συμπεράσματά της από την «εκτίμηση των μηχανισμών αυτορρύθμισης του Facebook», ανακοίνωσε από την πλευρά το Ελιζέ εν όψει των ευρωεκλογών.

Οι γαλλικές αρχές είχαν υποστηρίξει πέρσι ότι εάν το εγχείρημα αποδειχθεί επιτυχημένο, θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως στα προσωπικά δεδομένα, καθώς επίσης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η σημερινή συνάντηση του Μακρόν και του Ζάκερμπεργκ εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου «Τεχνολογία για το Καλό», η οποία ξεκίνησε πέρσι και στην οποία θα περιληφθεί φέτος και «Το κάλεσμα του Κράιστσερτς», με τη συμμετοχή της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Μακρόν και Άρντερν σκοπεύουν να διοργανώσουν μία συνάντηση παγκόσμιων ηγετών και κορυφαίων στελεχών εταιρειών τεχνολογίας στις 15 Μαΐου, με σκοπό να αναχαιτιστεί η προώθηση του βίαιου εξτρεμισμού στο Διαδίκτυο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.