Συνάντηση της Μέι και με το ιρλανδικό εθνικιστικό Σιν Φέιν

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι θα συναντηθεί την Πέμπτη στο Λονδίνο με την επικεφαλής του βορειοϊρλανδικού τμήματος του ιρλανδικού εθνικιστικού κόμματος Σιν Φέιν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αριστερό κίνημα.

Η συνάντηση γίνεται μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι Ιρλανδοί εθνικιστές για μια συμφωνία στην οποία σχεδιάζουν να καταλήξουν το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι με το αντίπαλο του Σιν Φέιν, το δεξιό προτεσταντικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP), συμφωνία η οποία θα μπορούσε να αποσταθεροπποιήσει την πολιτική κατάσταση στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η κ. Μέι θα συναντήσει τη Μισέλ Ο’Νιλ στο Λονδίνο την Πέμπτη, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το Σιν Φέιν εξασφάλισε επτά έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο στις εκλογές της 8ης Ιουνίου, ενώ το DUP 10.

Ωστόσο, το Σιν Φέιν, εκπρόσωπος των αριστερών καθολικών της Βόρειας Ιρλανδίας, σταθερό στην πάγια θέση του να μην αναγνωρίζει ότι το τμήμα αυτό της Ιρλανδίας ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα εξακολουθήσει το μποϊκοτάζ του και δεν θα καταλάβει τις έδρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.