Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί στο Χάρκοβο, αναζητούν εγκλωβισμένους στη Μποροντιάνκα

Ξημέρωσε η 47η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, με τις δυνάμεις της Ρωσίας να συνεχίζουν να βομβαρδίζουν μεγάλες πόλεις. Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον ένδεκα τραυματίστηκαν το Σάββατο γύρω από το Χάρκοβο.

«Οι εισβολείς βομβάρδισαν πολιτικές υποδομές» στις τοποθεσίες Μπαλακλίγια, Πεσότσιν, Ζολότσιφ και Ντεργκάτσι και «ως τώρα, έχουμε ενημερωθεί για δέκα ανθρώπους νεκρούς, ανάμεσά τους ένα παιδί, και 11 τραυματίες», ανέφερε ο περιφερειάρχης Όλεγκ Σινεγκούμποφ. μέσω της πλατφόρμας Telegram. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους «σφοδρούς βομβαρδισμούς» του ρωσικού στρατού.

Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας με σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοίκους πριν από τον πόλεμο, το Χάρκοβο απέχει περίπου σαράντα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία. Θέατρο συνεχών μαχών μεταξύ δυνάμεων της Ουκρανίας και της Ρωσίας από την αρχή της εισβολής την 24η Φεβρουαρίου, δεν έχει πέσει μέχρι τώρα στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων.

Η απόλυτη καταστροφή στη Μποροντιάνκα
Συνεχίζονται οι εργασίες έρευνας και διάσωσης στην Μποροντιάνκα, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας να έχει προειδοποιήσει ότι η κατάσταση στην πόλη που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο είναι «σημαντικά πιο τρομερή». Μέχρι στιγμή έχουν ανασυρθεί από κάτω από τα ερείπια κτιρίων αρκετοί σοροί αμάχων, ενώ η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας να κάνει λόγο για 1.222 νεκρούς στα περίχωρα του Κιέβου.

«Η Μποροντιάνκα βρίσκεται στη χειρότερη μοίρα όσον αφορά στην καταστροφή και την αβεβαιότητα σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων», δήλωσε η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα κατηγορώντας τα ρωσικά στρατεύματα ότι πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στην πόλη.

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας συνεχίζει την αναζήτηση πιθανών εγκλωβισμένων, ενώ οι εικόνες που έρχονται από την πόλη δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Δείτε βίντεο:

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.