Συνεχίζεται το «παράδοξο« πραξικόπημα στη Ζιμπάμπουε – Δημόσια εμφάνιση από Μουγκάμπε

Η πολιτική κατάσταση στη Ζιμπάμπουε φέρεται να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς ο πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε πραγματοποίησε δημόσια εμφάνιση στην πρωτεύουσα Χαράρε, παρευρισκόμενος σε ορκωμοσία τελειόφοιτων σε πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας Χαράρε.

Ωστόσο, στην εκδήλωση δεν παρευρέθησαν η σύζυγός του, Γκρέις Μουγκάμπε, που πίεζε ώστε να τον διαδεχθεί στην προεδρία, καθώς και ο σύμμαχός της, υπουργός Παιδείας Τζόναθαν Μόγιο.

Από τη νύχτα της 14ης προς την 15η Νοεμβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν επέμβει στην πολιτική ζωή και αρχικώς κράτησαν τον κ. Μουγκάμπε υπό κατ’ οίκον περιορισμό. Στόχος του στρατού φέρεται να είναι η επιστροφή του αντιπροέδρου της χώρας Έμερσον Μνανγκαγκουά, τον οποίο ο Ρ. Μουγκάμπε καθαίρεσε στις αρχές Νοεμβρίου και το κλείσιμο του δρόμου προς την εξουσία για τη σύζυγο του 93χρονου προέδρου της Ζιμπάμπουε.

Ουσιαστικά οι στρατηγοί θέλουν να εξασφαλίσουν ότι διάδοχος του ηγέτη της χώρας, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1980, θα είναι βετεράνος του απελευθερωτικού πολέμου κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.