Συνελήφθησαν δραπέτης-ληστής και συνεργός του

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 49χρονος αλλοδαπός, δραπέτης φυλακών από τις οποίες είχε λάβει τριήμερη άδεια, την οποία παραβίασε. Σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης για ληστεία και καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία.

Βραδινές ώρες του Σαββάτου στο Χαϊδάρι, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής του πέρασαν χειροπέδες, όπως και σε 53χρονο Έλληνα, με τον οποίο νωρίτερα είχαν αποπειραθεί να διαπράξουν ληστεία σε πολυκατάστημα στον Άλιμο.

Η σύλληψή τους ήταν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών για την ταυτοποίηση των δραστών ενόπλων ληστειών σε καταστήματα της Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2018.

Όπως προέκυψε, οι εμπλεκόμενοι σε όλες τις περιπτώσεις είναι τα ίδια άτομα, τα οποία κατά τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν διάφορα είδη μεταμφίεσης (περούκα, μύτη σιλικόνης, καπέλα τζόκεϊ) για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών τους, ενώ διέφευγαν με κλεμμένες μοτοσυκλέτες.

Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και πιστόλι-ρέπλικα, πλήθος φυσιγγίων, διάφορα είδη μεταμφίεσης (περούκα, μύτη σιλικόνης), διάφορα είδη ένδυσης (ρούχα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, γάντια), στολή αστυνομικού, σφυράκι θραύσης τζαμιών, κράνος μηχανής, κινητά τηλέφωνα και 150 ευρώ.

Επίσης, μετά από έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε στον Άλιμο μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα, ως μέσο διάπραξης των ληστειών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί επτά ληστείες και τρεις απόπειρες ληστείες, σε ταχυδρομικά καταστήματα, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, Τραπεζικό κατάστημα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ ακόμη εξιχνιάστηκαν και δύο κλοπές μοτοσυκλετών.

Οι δύο δράστες, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων κι έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.