Συντάξεις, NATO και MH17 στο βασικό μενού της ετήσιας τηλεοπτικής συνέντευξης του Πούτιν

Στο ρωσικό έθνος, σε μία τηλεοπτική εκπομπή η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά σήμερα, θα απευθυνθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μία ημέρα αφότου οι ολλανδικές εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη κατά τεσσάρων προσώπων, τριών Ρώσων και ενός Ουκρανού πέντε χρόνια μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, στην ανατολική Ουκρανία, το 2014, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 298 άνθρωποι.

Στο πλαίσιο της εκπομπής αυτής, ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες ότι η Ρωσία προμήθευσε τους αυτονομιστές με πυραύλους αέρους-εδάφους, μία κατηγορία που εκτιμάται ότι θα κλιμακώσει τις εντάσεις με τη Δύση.

Διεθνή εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για τους τέσσερις κατηγορούμενους. Η δίκη τους θα διεξαχθεί στην Ολλανδία και θα αρχίσει στις 9 Μαρτίου 2020.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση MH17, είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κούαλα Λουμπούρ όταν καταρρίφθηκε. Το Boeing 777 συνετρίβη σε περιοχή που είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι αντάρτες, στην ανατολική Ουκρανία, στις 17 Ιουλίου 2014.

Τα ερωτήματα θα τεθούν στο πλαίσιο μίας προσεκτικής τηλεοπτικής διοργάνωσης, κατά την οποία ο Πούτιν θα απαντήσει σε θέματα που κυμαίνονται από τη μεταρρύθμιση των συντάξεων έως την επέκταση του ΝΑΤΟ. Όλα τα ερωτήματα θεωρητικά τίθενται από το ρωσικό τηλεοπτικό κοινό.

Βασικός στόχος του Πούτιν φέτος θα είναι η επανασύνδεση με τους Ρώσους, στον απόηχο της σημαντικής πτώσης της δημοτικότητάς του και μίας αυξανόμενης δυσαρέσκειας σε ολόκληρη τη χώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.