Συντετριμμένοι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και o πρίγκιπας Χάρι

Προς την τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα ο πρίγκιπας Φίλιππος το φέρετρο με την σορό του οποίου τοποθετήθηκε πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover, που ακολουθούσε μια πομπή από ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Κάρολος και οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε την πομπή μέσα στην αποκαλούμενη State Bentley καθώς το φέρετρο που μετέφερε το Land Rover Defender TD 130 κατευθυνόταν προς το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Γουίνδσορ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα ακολουθούθησαν πεζή το φέρετρο και έπονται τα αδέλφια τους Εντουαρντ και Άντριου και οι δύο γιοι του Καρόλου, Oυίλιαμ και Χάρι.

Οι δύο πρίγκιπες δεν στέκονταν δίπλα-δίπλα πίσω από το φέρετρο του παππού τους, όπως σχολιάζουν τα βρετανικά ΜΜΕ καθώς ανάμεσά τους βρισκόταν ο ξάδερφός τους Πίτερ Φίλιπς. Αυτό φαίνεται να ελαχιστοποίησε την πιθανότητα αμηχανίας μεταξύ των αδελφών, οι οποίοι περνούν μια δύσκολη περίοδο στη σχέση τους μετά την απόφαση του Χάρι να αποχωρήσει από τα βασιλικά καθήκοντα πέρυσι.

Πάνω στο φέρετρο με την σορό του Φίλιππου είναι τοποθετημένο ένα στεφάνι, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του. Η μπάντα του Πρώτου Τάγματος Γρεναδιέρων ηγείτο της πομπής και ακολουθούσαν επικεφαλής του στρατού.

Το φέρετρο σταμάτησε στις 17.00 ώρα Ελλάδος για ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε σε όλη τη χώρα.

Πρίγκιπας Φίλιππος: H Μέγκαν παρακολουθεί την κηδεία μέσω τηλεόρασης
Η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του βρετανού πρίγκιπα Χάρι, θα παρακολουθήσει την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου που τελείται αυτή την ώρα από το σπίτι της στην Καλιφόρνια μετά τη σύσταση του γιατρού της να μην ταξιδέψει επειδή είναι έγκυος, είπε μια πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Η κηδεία που τελείται στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον πύργο του Γουίνδσορ, εκεί όπου ο Χάρι και η Μέγκαν παντρεύτηκαν το 2018, θα είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι θα συναντά την οικογένειά του μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε με την Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρι τον Μάρτιο.

Η πηγή, η οποία διατήρησε την ανωνυμία της, είπε ότι η Μέγκαν, η οποία επισήμως είναι γνωστή ως δούκισσα του Σάσεξ, ήλπιζε να παραστεί στην κηδεία αλλά ο γιατρός της δεν της έδωσε άδεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.