Συρία: 16 άμαχοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή στην Ντέιρ Εζόρ

Τουλάχιστον 16 άμαχοι, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πιστεύεται πως έγιναν από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία στη συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά), όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο «οι άμαχοι σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τον Ευφράτη ποταμό κοντά στην πόλη Μπουκάμαλ».
Την 4η Οκτωβρίου, η ίδια ΜΚΟ είχε αναφέρει ότι περίπου 40 άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε μια ρωσική αεροπορική επιδρομή ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τον Ευφράτη για να σωθούν από τις μάχες στην επαρχία, όπου βρίσκονται μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου.
Στη συγκεκριμένη επαρχία, περίπου τη μισή επικράτεια της οποίας συνεχίζει να κατέχει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο χωριστές επιχειρήσεις: τη μία διεξάγει ο συριακός στρατός και οι παραστρατιωτικοί που πολεμούν στο πλευρό του, με την υποστήριξη της Ρωσίας, τη δεύτερη μια αραβοκουρδική συμμαχία με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.