Τα «δόντια» του δείχνει και το NATO στη Ρωσία για την απόπειρα δολοφονίας στη Βρετανία

Η δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι «εξαιρετικά σοβαρή» επίθεση εναντίον μίας χώρας – μέλους του ΝΑΤΟ και αν η Ρωσία επιδιώκει τη σύγκρουση, «θα είμαστε σε θέση να υπερασπισθούμε όλα τα μέλη μας», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η επίθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Η Ρωσία είναι γείτονάς μας και η απόφαση να έλθουμε σε αντιπαράθεση θα είναι δική της απόφαση», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Κατηγορώντας τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη Δύση, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η επίθεση στο Σάλσμπερι πραγματοποιήθηκε «σε πλαίσιο που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια».

«Απαντάμε με διάφορους τρόπους», πρόσθεσε.

«Δεν επιθυμούμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δεν θέλουμε να συρθούμε σε μία νέα κούρσα εξοπλισμών, διότι είναι δαπανηρό, επικίνδυνο και δεν συμφέρει κανέναν.

»Ωστόσο έχουμε ένα μήνυμα: το ΝΑΤΟ θα υπερασπισθεί όλα τα μέλη του έναντι κάθε απειλής. Είμαστε σε θέση να αμυνθούμε», διαβεβαίωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ πριν προειδοποιήσει ότι η Συμμαχία «συνεχίζει την προσαρμογή της και σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Ιουλίου.

»Το ΝΑΤΟ θέλει να συνεχίσει να έχει διάλογο. Είναι δύσκολος, αλλά αναγκαίος», είπε. «Εργαζόμαστε για να οργανώσουμε μία σύνοδο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ/Ρωσίας αυτή τη χρονιά», είπε.

Ανακοίνωσε τέλος ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν θέμα της επίθεσης στο Σάλσμπερι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.