Τέξας: Νεκρός ο βασικός ύποπτος για τα δέματα – βόμβες στο Όστιν

Ύποπτος τον οποίο οι αρχές των ΗΠΑ συνέδεαν με τα δέματα – βόμβες στο Όστιν του Τέξας έπεσε νεκρός, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Ο άνδρας έπεσε νεκρός ενεργοποιώντας εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκινητόδρομο στην περιοχή Ράουντ Ροκ του Όστιν, πρωτεύουσας της πολιτείας του Τέξας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πράκτορες του FBI ερευνούν το σημείο της έκρηξης.

Το περιστατικό ακολούθησε σειρά τεσσάρων βομβιστικών επιθέσεων στο Όστιν και μία στο Σερτζ, 104 χιλιόμετρα στα νότια της πόλης.

Εικόνες από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης με «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για την υπόθεση είχαν δει νωρίτερα το φως της δημοσιότητας σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σε αυτές φαίνεται λευκός ξανθός άνδρας να παραδίδει τέσσερα πακετά σε κατάστημα της μεταφορικής εταιρείας FedEx στο Όστιν.

Η σειρά βομβιστικών επιθέσεων είχε θέσει σε συναγερμό της αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη, που είχαν ενισχυθεί με εκατοντάδες άνδρες.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις.

Πώς έφτασαν οι αρχές στον ύποπτο

Η αστυνομία χρησιμοποίησε αρχικά το υλικό από τις κάμερες του καταστήματος της FedEx στο Μπρόντι Λέιν του νότιου Όστιν, ώστε να ταυτοποιήσει τον άνδρα.

Μέσω της μηχανής αναζήτησης Google, η αστυνομία ανακάλυψε το ιστορικό αναζητήσεών του στο Διαδίκτυο, όπου φάνηκε ότι εκείνος έψαχνε για σημεία όπου μπορούσε να στείλει δέματα.

Την Τετάρτη το πρωί, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αστυνομικός ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε αυτοκινητόδρομο της πόλης.

Στην επιχείρηση σύλληψης, πλην της αστυνομίας του Όστιν συμμετείχαν και ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI και κατά τη διάρκειά της, ο ύποπτος φέρεται να ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που του κόστισε τη ζωή.

Οι βομβιστικές ενέργειες είχαν αρχίσει από τις αρχές Μαρτίου.

Τραμπ: «Άρρωστο» άτομο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει την Τρίτη «άρρωστο άτομο» ή άτομα εκείνον ή εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για τις επιθέσεις και είχε τονίσει την ανάγκη να υπάρξει σύλληψη ή συλλήψεις.

«Θα πάμε μέχρι το τέλος σε αυτή την υπόθεση. Θα είμαστε πολύ σκληροί», είχε δηλώσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.