Θλίψη για τον θάνατο 60χρονης

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της γιατρού και βραβευμένης συγγραφέα, Μυρτούς Αζίνα, που απεβίωσε σε ηλικία 60 χρόνων.

H Μυρτώ Αζίνα είχε πολυσχιδή δράση και μεταξύ άλλων, ήταν μέλος του συμβουλίου Φωνή. Με μια συγκινητική ανάρτηση της η Πρόεδρος του Συμβουλίου Φωνή, Αναστασία Παπαδοπούλου, την αποχαιρέτησε.

«Αγαπημένη μας δεν άντεξες τελικά και έφυγες σήμερα για το μεγάλο ταξίδι. Σαν να τό ξερες πριν δύο βδομάδες που τυχαία βρεθήκαμε στην παραλία της Λάρας. «Αρχίζω πάλι θεραπεία» μας είπες και ήθελες να δεις την παραλία μια φορά «μήπως και δεν πάει καλά». Και πάλι όμως, παρόλα όσα ήξερες ότι έρχονταν ήσουν με το χαμόγελο, με την αισιοδοξία και έλαμπες από ευτυχία που ήσουν εκεί με την οικογένεια σου. «Θα επανέλθω δυναμικά στη Φωνή μόλις τελειώσω τη θεραπεία» ήταν οι τελευταίες λέξεις που μου είπες. Όπως τα τελευταία 5 χρόνια που ήσουν εκεί στον αγώνα για τα παιδιά μας, για τους ασθενείς, για όλους. Θα λείψεις σε όλους. Και σε εμάς, τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Φωνή που εσύ βοήθησες να δημιουργηθεί και που ήσουν μέλος του από την ίδρυση του, θα λείψεις απίστευτα. Τεράστια απώλεια για όλους μας και κυρίως για την οικογένεια σου και το εγγονάκι σου που δεν πρόλαβε να ζήσει τη γιαγιά της. Καλό σου ταξίδι Μυρτώ μου. Είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσεις να είσαι ο Φύλακας Άγγελος σε όλους όσους σε χρειάζονται. Αιωνία σου η Μνήμη», έγραψε η Αναστασία Παπαδοπούλου.

Η Μυρτώ Αζίνα αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Friedrich Wilhelm της Βόννης, στη Δυτική Γερμανία. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στη Γενική Ιατρική και έκανε μεταπτυχιακό  στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία  και πήρε βραβεία ποίησης και διηγήματος στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.

Εξέδωσε  εκτός από το « Ημερολόγιο 1974» που κατέγραψε τις εμπειρίες της από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή (1977), τρεις συλλογές αφηγημάτων:

  • «Παθολογία» 1987
  • «Ραχήλ» 1997
  • «Πείραμα» 2009

Το « Πείραμα» βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας το 2010 και μεταφράστηκε σε πολλές Ευρωπαϊκές  γλώσσες. Ζούσε στη Λευκωσία και εργαζόταν στο Υπουργείο Υγείας.

 

 

Πηγή:https://www.reporter.com.cy/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.