Τι απαντά ο Ελπιδοφόρος για την παρουσία του στην εκδήλωση για το «Σπίτι της Τουρκίας»

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος ανταποκρίθηκε σε επίσημη πρόσκληση από την Τουρκία στην οποία ήταν παρόν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών».

Αυτό, δηλώνουν κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σημειώνοντας ότι ως εκ του ρόλου του έχει ευθύνη να συνομιλεί με αξιωματούχους της Τουρκίας όπως και κάθε χώρας στα πλαίσιο της προσπάθειας για στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ορθoδοξίας, του Διαθρησκειακού διαλόγου, και της παγκόσμιας και περιφερειακής ειρήνης.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του δίδεται», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, «για να υποστηρίζει με σθένος στους συνομιλητές του από την Αμερική, την Τουρκία, και όλο τον κόσμο, εκτός από τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, και για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τα δικαιώματα της Ελληνορθόδοξης μειονότητας καθώς και τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που απαιτούν την απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο».

Παράλληλα παραπέμπουν στην ανάρτηση στα social media, που έκανε αμέσως μετά την λήξη της εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη, στην οποία επαναλαμβάνει τις δημόσια διατυπωμένες θέσεις του, «σταθερά, όλα τα χρόνια, σε όλα τα μέσα».

Τέλος υπογραμμίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ στην εκδήλωση, κάνοντας σαφές ότι εάν το γνώριζε δεν θα αποδεχόταν την πρόσκληση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα συναντηθεί την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και θα ξεναγήσει στο Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν (Ground Zero).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.