Την Τρίτη επιστρέφει στο AKP ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα ξαναγίνει την προσεχή Τρίτη μέλος του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), προτού διεκδικήσει και πάλι την προεδρία του κόμματος σε έκτακτο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρόεδρος του κόμματος Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Θα συγκαλέσουμε σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας την Τρίτη 2 Μαΐου στην έδρα του κόμματος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξαναγίνει δεκτός ως μέλος κατά τη σύνοδο αυτή», δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ.

«Το έκτακτο συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας την ημερομηνία που είχε διαρρεύσει την Πέμπτη.

Με το να ξαναγίνει μέλος του κόμματος του οποίου υπήρξε ένας από τους ιδρυτές το 2001, ο κ. Ερντογάν θα μπορέσει να διεκδικήσει την προεδρία στο έκτακτο συνέδριο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν διέρρηξε επίσημα τους δεσμούς του με το AKP, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, όταν εξελέγη πρόεδρος της Τουρκίας το 2014, όπως προέβλεπε τότε το Σύνταγμα.

Μπορεί πλέον να ανανεώσει τους δεσμούς του με το AKP λόγω της συνταγματικής αναθεώρησης η οποία εγκρίθηκε στις 16 Απριλίου με δημοψήφισμα και η οποία μετατρέπει την Τουρκία από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.