Το ανθελληνικό παραλήρημα Ερντογάν συνεχίζεται! Από την άλωση της Πόλης… στη στρατιωτική άσκηση EFES

Ακόμα και σε εκδηλώσεις που δεν έχουν αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φροντίζει να κάνει το… show του και μάλιστα χωρίς να λείπουν από την ομιλία του οι αναφορές στην Ελλάδα. Άλλωστε, η προεκλογική του εκστρατεία έχει ήδη αρχίσει…

Ο πρόεδρος της Τουρκίας παρευρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10.06.2022) σε τελετή απονομής βραβείων φωτογραφίας, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος από την εφημερίδα “Yeni Safak”, στη μνήμη του φωτορεπόρτερ της, Μουσταφά Τζαμπάζ, ο οποίος – σύμφωνα με όσα υποστήριξε τότε το φιλοκυβερνητικό μέσο- έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών, κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

“Ο αδερφός μας, ο Μουσταφά, ένας από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είχε μία γενναία καρδιά που πολέμησε τις καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας. Ήταν ένας νέος άνδρας που μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας “δεν θέλω να κάνω τη στρατιωτική θητεία μου στην Ελλάδα”… “, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Στη συνέχεια απάντησε “σε όσους λένε ότι ο διωγμός ξεκίνησε το 1453”, τονίζοντας πως “προστατεύουμε αυτή την όμορφη πόλη”, κάνοντας λόγο για αυτούς που “δεν μπορούσαν να χωνέψουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης”.

Φτάνοντας στο… σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα “πυρά” κατά της χώρας μας, με αφορμή την τουρκική στρατιωτική άσκηση EFES. “Πραγματοποιήσαμε την άσκηση EFES 2022 χθες στη Σμύρνη. Σε αυτή την άσκηση συμμετείχαν 37 χώρες και η Ελλάδα διεμήνυσε σε περισσότερες από τις μισές ότι δεν πρέπει να συμμετάσχουν. Όλες συμμετείχαν στην άσκηση μαζί μας, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ. Αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα πολύ ευεργετικό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έτσι θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα με σταθερά βήματα. Όλοι θα δουν τι μπορεί να κάνει αυτό το έθνος”, ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.