Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για την επίθεση στη Μελβούρνη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και της σημερινής επίθεσης με μαχαίρι στο κέντρο της Μελβούρνης, κατά την οποία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο πρακτορείο Amaq, το προπαγανιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ο δράστης σομαλικής καταγωγής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που είχε απευθύνει ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι τον Αύγουστο προς τους μαχητές να χρησιμοποιούν «βόμβες, μαχαίρια και αυτοκίνητα στις επιθέσεις» στις χώρες που συμμετέχουν στον συνασπισμό που μάχεται την οργάνωση. Στην ανακοίνωση ωστόσο δεν παρέχεται καμία απόδειξη που να αποδεικνύει τον ισχυρισμό.

Ο δράστης έπεσε στο έδαφος από αστυνομικά πυρά και αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο.

Αρχικά, σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία της Βικτόρια είχε δηλώσει ότι σε αυτή τη φάση δεν αναζητά άλλον δράστη. Στη συνέχεια ωστόσο επανήλθε με νέα ανακοίνωση για να γνωστοποιήσει ότι εν τέλει το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια.

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε αρχικά σε κλήση για φωτιά σε αυτοκίνητο. Οι αρχές έκλεισαν τον δρόμο και αργότερα ανακοινώθηκε ότι η περιοχή κατέστη ασφαλής από μία ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.