Το παγκάκι που «ενώνει» τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Ένα απλό παγκάκι επέλεξε η Κέιτ Μίντλετον για να ανακοινώσει ότι έχει καρκίνο, διαλύοντας τη σεναριολογία αλλά και συγκλονίζοντας τη διεθνή κοινή γνώμη.

Καθισμένη στο παγκάκι η Κέιτ Μίντλετον γνωστοποίησε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία για την αντιμετώπισή του.

Η επιλογή της 42χρονης πριγκίπισσας της Ουαλίας να χρησιμοποιήσει αυτό το απλό σκηνικό, απευθύνεται στο συναίσθημα των Βρετανών, στέλνοντας, ταυτόχρονα, ένα σημαντικό μήνυμα σε κάθε σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήταν «μία σκηνή με την οποία θα μπορούσε να ταυτιστεί κάθε οικογένεια», είπε ένας ειδικός για την εικόνα της Κέιτ Μίντλετον να κάθεται σε ένα εξωτερικό παγκάκι στο Κάστρο του Γουίνδσορ, σε ένα ανοιξιάτικο ηλιόλουστο απόγευμα για να κάνει αυτή τη συγκλονιστική ανακοίνωση.

Η Κέιτ, το παγκάκι και τα πολλαπλά μηνύματα

Ο βασιλικός βιογράφος Phil Dampier, μιλώντας στην Daily Mail, ανέφερε πως «οι νάρκισσοι στο βάθος» και το «απλό ξύλινο παγκάκι» συνέθεσαν «ένα σκηνικό με το οποίο θα μπορούσε να ταυτιστεί κάθε οικογένεια όσον αφορά τους δικούς της κήπους».

«Νόμιζα ότι έγινε έξοχα, γιατί ήταν σε ένα τόσο ωραίο, χαλαρό, ανεπίσημο περιβάλλον», πρόσθεσε.

Η Κέιτ Μίντλετον φόρεσε ένα ριγέ πουλόβερ και τζιν, δίνοντας έναν απλό τόνο στο βίντεο σε αυτό που ο Dampier περιέγραψε ως μία ανακοίνωση εντελώς ξαφνική και απροσδόκητη.

Ο ίδιος σημείωσε πως, «υπήρχαν στιγμές που η φωνή της έτρεμε», αλλά η πριγκίπισσα της Ουαλίας εξακολουθούσε να «δείχνει να έχει τον έλεγχο» και «να εμμένει στα γεγονότα».

«Νομίζω ότι ήταν ο σωστός συνδυασμός για να περάσει ένα σοβαρό μήνυμα, αλλά να μην είναι υπερβολικά δραματικό», εκτίμησε.

Η επιλογή να τραβήξει το βίντεο σε εξωτερικούς χώρους μία ώρα που ο ήλιος έλαμπε, βοήθησε την καρκινοπαθή μέλλουσα βασίλισσα να περάσει το μήνυμα, «ότι το αντιμετωπίζουμε και ότι ελπίζουμε ότι είναι σε καλή κατάσταση», υποστήριξε, εξηγώντας: «Νομίζω ότι αν είχε καθίσει πίσω από ένα γραφείο και μέσα, σε ένα επίσημο σκηνικό… μπορεί να ήταν λίγο πιο ζοφερό».

Ένας άλλος βασιλικός αναλυτής, ο Richard Fitzwilliams, περιέγραψε την ανακοίνωση ως «βαθιά συγκινητική», προσθέτοντας:

«Δεν έγινε σε ένα ανακτορικό δωμάτιο στο Κάστρο του Γουίνδσορ, ήταν σε ένα απλό παγκάκι. Θα μπορούσε να είναι σε οποιοδήποτε πάρκο».

«Υπάρχει μία αίσθηση ότι ταυτιζόταν με όλους όσοι έχουν αυτή την ασθένεια και είναι ευάλωτοι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», κατέληξε ο Fitzwilliams.

Το «παγκάκι» που ενώνει

Μάλιστα, πολλές προηγούμενες φωτογραφίες και βίντεο της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας επικεντρώνονται γύρω από ένα παγκάκι.

Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ φωτογραφήθηκε με τα παιδιά της, την πριγκίπισσα Άννα και τον νυν βασιλιά Κάρολο, το 1952 καθισμένοι έξω στο κάστρο Μπαλμόραλ.

Η Νταϊάνα και ο Κάρολος τράβηξαν μία απλή οικογενειακή φωτογραφία με τον τότε νεαρό πρίγκιπα Γουίλιαμ σε ένα παγκάκι στους κήπους του παλατιού του Κένσινγκτον.

Μία πιο πρόσφατη οικογενειακή φωτογραφία λήφθηκε για τα 70ά γενέθλια του Καρόλου το 2018, με όλους τους σε ξύλινο κάθισμα.

Αλλά και η Μέγκαν Μαρκλ κυκλοφόρησε ένα παιδικό βιβλίο με εικόνες το 2021 με τίτλο «The Bench» (Το Παγκάκι), το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τον πρίγκιπα Χάρι και τον γιο τους Άρτσι.

Τέλος, ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Γουίλιαμ, απαθανατίστηκε το 2023 σε ένα παρόμοιο σκηνικό, σηματοδοτώντας το πενταετές πρόγραμμά του για το στεγαστικό ζήτημα στη χώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.