Το Πεκίνο επιβεβαίωσε τη σύλληψη των δύο Καναδών για κατασκοπεία

Τη σύλληψη δύο Καναδών, οι οποίοι κρατούνταν από τον Δεκέμβριο, επιβεβαίωσε σήμερα το Πεκίνο, διευκρινίζοντας πως οι δύο άνδρες διώκονται για κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

Ο Μάικλ Κόβριγκ, πρώην διπλωμάτης, είναι ύποπτος ότι συγκέντρωσε κρατικά απόρρητα ενώ ο επιχειρηματίας Μάικλ Σπέιβορ ειδικός σε θέματα που αφορούν τη Βόρεια Κορέα, είναι ύποπτος ότι έκλεψε και διοχέτευσε στο εξωτερικό κρατικά απόρρητα, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η σύλληψή τους είχε αρχικά ανακοινωθεί από την καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail».

Οι Σπέιβορ και Κόβριγκ είχαν τεθεί υπό κράτηση χωριστά τον Δεκέμβριο, λίγο μετά τη σύλληψη από τον Καναδά της οικονομικής διευθύντριας (CFO) της εταιρείας Huawei Technologies Co Ltd Μενγκ Ουάνγκζου, η οποία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα ζητήσει την απελευθέρωση της Μενγκ και έχει αντιδράσει στις διαδικασίες για την έκδοσή της που έχουν αρχίσει σε καναδικό δικαστήριο.

Ανακοινώνοντας σήμερα τις συλλήψεις των Μάικλ Κόβριγκ και Μάικλ Σπέιβορ, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ δήλωσε πως η Κίνα προχώρησε στις συλλήψεις αυτές σύμφωνα με τον νόμο και ελπίζει ότι ο Καναδάς «δεν θα κάνει ανεύθυνα σχόλια» για τις διαδικασίες επιβολής του νόμου και τις δικαστικές διαδικασίες της Κίνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.