Το ξέσπασμα της αρχισυντάκτριας της Washington Post για την εκδοχή του Ριάντ

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Κάρεν Ατία, αρχισυντάκτριας του Τζαμάλ Κασόγκι στη Washington Post, μετά την εξήγηση που έδωσε η Σαουδική Αραβία για τα όσα έλαβαν χώρα μέσα στο προξενείο της Κωνσταντινούπουλης. Το Ριάντ αποφεύγει στην επίσημη εκδοχή του την όποια αναφορά σε δολοφονία και υποστηρίζει ότι σκοτώθηκε «σε καυγά».

Σε ανάρτησή της στο Twitter χαρακτηρίζει την εξήγηση του βασιλείου «απόλυτη ηλιθιότητα», γράφοντας: «Θύμωσα ξανά για μία ακόμη φορά» μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας. Αυτό που με ενοχλεί στην ανακοίνωση είναι η χρήση της γλώσσας που υπονοεί ότι ήταν ατύχημα. Ο Τζαμάλ δεν “πέθανε στη διάρκεια ενός καυγά”. Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε. Από Σαουδάραβες. Σε ένα προξενείο. Του αφαίρεσαν τη ζωή».

«Ο Κασόγκι ήταν ένας 60χρονος άνδρας. Τι είδους ίση “μάχη” θα μπορούσε να δώσει εναντίον 15 ανδρών; Και ποιος φέρνει μαζί του ένα πριόνι για κόκαλα σε μια “συζήτηση”;! Η ηλιθιότητα της σαουδαραβικής εξήγησης σου μουδιάζει τον εγκέφαλο» πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε επίσης την εξήγηση της Σαουδικής Αραβίας «προσβλητική» και έθεσε μία σειρά από ερωτήματα: «Τι συνέβη στο πτώμα; Γιατί οι αξιωματούχοι είπαν ψέματα και δήλωσαν ότι έφυγε από το προξενείο; Τι στοιχεία έχουν για να στηρίξουν το γεγονός ότι υπήρξε καυγάς;».

Νωρίτερα η Ατία είχε αναρτήσει μήνυμα στο Twitter του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Λίντζεϊ Γκράχαμ ο οποίος φάνηκε να αμφισβητεί την εξήγηση. Ο Λευκός Οίκος τόνισε στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι θα πιέσει για Δικαιοσύνη, αλλά αρκετά μέλη του Κογκρέσου εκφράζουν δυσπιστία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.