Τουλάχιστον 35 νεκροί από νέες εχθροπραξίες στη βόρεια Συρία

Τουλάχιστον 35 μαχητές, εκ των οποίων οι 26 φιλοκυβερνητικοί, σκοτώθηκαν το Σάββατο, κατά τη διάρκεια νέων αεροπορικών επιδρομών και επίγειων μαχών, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, οι εχθροπραξίες έλαβαν χώρα μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ και των αντάρτικων – τζιχαντιστικών οργανώσεων.

«Τα αεροπορικά πλήγματα, που πραγματοποιήθηκαν από τη συριακή πολεμική αεροπορία και τη ρωσική πολεμική αεροπορία, καθώς και οι μάχες στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 26 μαχητών του καθεστώτος και εννέα μαχητών ανταρτικών και τζιχαντιστικών οργανώσεων» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Η Συρία βρίσκεται σε εμφύλια σύρραξη από το 2011, με την κυβέρνηση της Δαμασκού να επιχειρεί εναντίον αντιπολιτευόμενων ένοπλων ομάδων και τζιχαντιστών ανταρτών, με τη συνδρομή της ρωσικής αεροπορίας.

Το τελευταίο διάστημα, και μετά την ανακατάληψη της πλειοψηφίας των συριακών εδαφών από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ, οι εχθροπραξίες έχουν περιοριστεί στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της ασιατικής χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.