Ορισμένα μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία κατείχαν επιτελικές θέσεις στο NATO έχουν ζητήσει άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι θα θέσει ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή.
Η εξέταση των αιτημάτων για άσυλο είναι αρμοδιότητα των εθνικών αρχών, πρόσθεσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, χωρίς να αναφερθεί σε ποιες χώρες σταθμεύουν οι συγκεκριμένοι Τούρκοι στρατιωτικοί.
Κάλεσε τέλος τις τουρκικές αρχές να σέβονται το κράτος δικαίου και να εξασφαλίζουν ότι όσοι συλλαμβάνονται θα αντιμετωπίζονται δίκαια και με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.






























