Τουρκία: Για κατασκοπεία κατηγορείται Σύρος πιλότος, το αεροσκάφος του οποίου συνετρίβη σε τουρκικό έδαφος

Ένας πιλότος της συριακής πολεμικής αεροπορίας, το αεροσκάφος του οποίου συνετρίβη στην Τουρκία στις αρχές Μαρτίου, προφυλακίστηκε σήμερα κατηγορούμενος για “κατασκοπεία” και “απειλή της ασφάλειας των συνόρων”, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο 56χρονος πιλότος σώθηκε, αφού χρησιμοποίησε επιτυχώς το εκτοξευόμενο κάθισμά του όταν το μαχητικό του συνετρίβη στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία. Εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα και κατά την ανάκρισή του είπε ότι είχε απογειωθεί από τη Λαττάρκεια, στη δυτική Συρία, προκειμένου να βομβαρδίσει στόχους στην περιοχή του Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξε ότι το αεροπλάνο του δέχτηκε πυρά πριν συντριβεί στο τουρκικό έδαφος.

Ο εκπρόσωπος της ανταρκτικής οργάνωσης Αχράρ αλ Σαμ, Άχμαντ Κούρα Άλι, είχε δηλώσει τότε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αντάρτες κατέρριψαν “ένα αεροσκάφος που ανήκε στο καθεστώς του Αλ Άσαντ”.

Το τουρκικό πρακτορείο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Σύρο πιλότο.

Η ανακοίνωση της σύλληψής του σημειώνεται σε μια περίοδο που η Άγκυρα έχει σηκώσει τους τόνους εναντίον της Δαμασκού, μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά που σημειώθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ και αποδίδεται στο καθεστώς. Σε αντίποινα για αυτήν την επίθεση, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν την Πέμπτη πυραυλική επίθεση εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας. Οι τουρκικές αρχές, που στηρίζουν τους αντάρτες της Συρίας, χαιρέτισαν αυτήν την ενέργεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.