Τουσκ για Brexit: Να μην ξεφύγουμε με συναισθηματικές αντιδράσεις

Το δικό του σχόλιο για την ένταση που εκδηλώθηκε μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου μέσω των δηλώσεων της Τερέζα Μέι, την Πέμπτη, έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ένωσης ανέφερε ότι «οι διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι ήδη αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Εάν αφήσουμε τα συναισθήματά μας να βγουν εκτός ελέγχου, θα γίνουν αδύνατες. Απαιτείται διακριτικότητα, μετριοπάθεια και αμοιβαίος σεβασμός».

Ο Ντόναλντ Τουσκ συνέχισε, πάντα μέσω Twitter: «Διακυβεύονται η καθημερινότητα και τα συμφέροντα εκατομμυρίων ανθρώπων και στις δύο πλευρές του Καναλιού», αναφερόμενος στο Κανάλι της Μάγχης, το οποίο χωρίζει τη Μεγάλη Βρετανία από την ηπειρωτική Ευρώπη.

Την Τετάρτη, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά των Βρυξελλών, κάνοντας λόγο για Ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι επιχειρούν να εμπλακούν στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές και επισημαίνοντας ότι το Λονδίνο δεν μπορεί να επιτρέψει σε «γραφειοκράτες των Βρυξελλών» να «ισοπεδώσουν» τη Μεγάλη Βρετανία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.