Μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Σάμου, οι ζημιές είναι μεγάλες και στην Τουρκία και ειδικά στη Σμύρνη, όπου υπάρχουν καταρρεύσεις κτιρίων.
Το τουρκικό δίκτυο TRT μεταδίδει πλάνα από πολυκατοικία που έχει καταρρεύσει και γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν άνθρωποι στα ερείπια.
Tα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν πως υπάρχει πλήθος κόσμου στον δρόμο και συντρίμμια έπειτα από την κατάρρευση κτιρίων, ενώ τονίζουν ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη γειτονική χώρα. Την ίδια ώρα, τα τουρκικά δίκτυα αναφέρουν πως έχουν καταρρεύσει 6 τουλάχιστον κτήρια στο κέντρο της Σμύρνης, ενώ η θάλασσα βγήκε στη στεριά και πλημμύρισαν δρόμοι στην πόλη.
Βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγο δείχνει ένα μικρό τσουνάμι στη Σμύρνη με το νερό να παρασύρει διάφορα αντικείμενα.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μήνυμά του στα social media, δήλωσε πως έχει κινηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός
































