Τραμπ: Απάτη η επανακαταμέτρηση ψήφων

Απάτη χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την προσπάθεια επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και την Πενσιλβανία, που γίνεται με πρωτοβουλία της προεδρικής υποψήφιας των Πρασίνων Τζιλ Στάιν.

Σε ανάρτησή του στο twitter o εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για απάτη, την οποία «τώρα υποστηρίζουν οι ουσιαστικά ηττημένοι και αποθαρρυμένοι Δημοκρατικοί».

Οι παραπάνω πολιτείες ψήφιζαν παραδοσιακά στο παρελθόν υπέρ του δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου, ενώ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ψήφισαν υπέρ του Τραμπ.

Παρά το γεγονός ότι η προσπάθεια ανακαταμέτρησης των ψήφων βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος στην ΗΠΑ, οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι δεν αναμένεται κάποια αλλαγή ως προς το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Η Στάιν έχει δηλώσει ότι επιθυμεί την ανακαταμέτρηση των ψήφων προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ακεραιότητα του εκλογικού συστήματος των ΗΠΑ. Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά από παρότρυνση ειδικών της πληροφορικής, αλλά και νομικών ειδικευμένων σε εκλογικά θέματα, που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ηλεκτρονικών παρεμβάσεων στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η κυβέρνηση του απερχόμενου πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα είπε από την πλευρά της ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για εκλογική νοθεία. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο μόνος τρόπος για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό είναι η διεξαγωγή της επαναληπτικής καταμέτρησης των ψήφων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.