Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από σφαίρες σε Δ. Όχθη και Ιερουσαλήμ

Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και ένας τρίτος έπεσε επίσης νεκρός από σφαίρες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Κράτους της Παλαιστίνης.

Ο ένας από τους Παλαιστίνιους σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη συνοικία Αλ Τουρ, κοντά στην Παλιά Πόλη. Ένας δεύτερος δέχτηκε σφαίρα στην καρδιά στο Άμπου Ντις, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το υπουργείο είχε ανακοινώσει αρχικά τον θάνατο άλλου Παλαιστίνιου, ο οποίος χτυπήθηκε επίσης από σφαίρα σε άλλη συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όμως οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν γύρω από την Παλιά Πόλη αφού οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν στους Παλαιστίνιους άνδρες κάτω των 50 ετών την πρόσβαση στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο χώρο στη Γη για τους μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα θύματα είναι ο Μοχάμεντ Σάραφ, 17 ετών, ο Μοχάμεντ Λάφι, 18 ετών και ο Μοχάμαντ Χάσαν Άμπου Γάναμ, άγνωστης ηλικίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι για τον θάνατο του Σάραφ ευθύνεται Ισραηλινός έποικος.

Να σημειωθεί επίσης ότι το τηλεοπτικό κανάλι Channel 10 του Ισραήλ μετέδωσε ότι οκτάχρονο παιδί πέθανε αφού εισέπνευσε δακρυγόνα, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ είπε ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 377 διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων από τα δακρυγόνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.