Τρεις βουλευτίνες της Μέι στην Ανεξάρτητη Ομάδα των πρώην Εργατικών

Τρεις νέες παραιτήσεις, αυτή τη φορά από το στρατόπεδο των Τόρις, εντείνουν την πολιτική κρίση στη Βρετανία, περίπου έναν μήνα προτού η χώρα ανοίξει οριστικά την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δηλώνοντας την έντονή αντίδρασή τους στη «στροφή του κόμματος προς τα δεξιά», οι τρεις βουλευτίνες του Συντηρητικού Κόμματος υπέβαλαν την παραίτησή τους στην Τερέζα Μέι για να ενταχθούν στην Ανεξάρτητη Ομάδα του βρετανικού κοινοβουλίου, την οποία μόλις ίδρυσαν οκτώ βουλευτές του Εργατικού Κόμματος.

Η Άννα Σούμπρι, η Σάρα Ουόλαστον και η Χάιντι Άλεν έγραψαν κοινή επιστολή προς την πρωθυπουργό του, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι αποχωρούν από το Συντηρητικό Κόμμα, μία πληροφορία που κυκλοφορούσε από νωρίς στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Στην επιστολή τους αυτή αφήνουν να εννοηθεί ότι το κόμμα εξαρτάται από το ενωτικό DUP της Βόρειας Ιρλανδίας και τους Συντηρητικούς ευρωσκεπτικιστές και υποστηρίζουν ότι το Brexit «επαναπροσδιόρισε» το Συντηρητικό Κόμμα ενώ εγκαταλείφθηκε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού του.

Οι τρεις βουλευτίνες, όλες υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε., θα ενταχθούν στην Ανεξάρτητη Ομάδα, στην οποία εντάχθηκε σήμερα μία ακόμη βουλευτής του Εργατικού Κόμματος.

Η Τζόαν Ράιαν έγινε η όγδοη βουλευτής του κόμματος που γύρισε την πλάτη στον Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνοντας «τρομοκρατημένη, συγκλονισμένη και θυμωμένη» από την αποτυχία της ηγεσίας να αντιμετωπίσει το αντισημιτικό αίσθημα στους κόλπους του κόμματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.