Τρόμος από ελέφαντα σε ερωτική υπερδιέγερση (video)

Στιγμές τρόμου έζησαν εκπαιδευόμενοι ξεναγοί στη Νότια Αφρική όταν δέχθηκαν την επίθεση ενός ελέφαντα σε ερωτική υπερδιέγερση την ώρα που τους ξεναγούσαν σε πάρκο.

Η επίθεση του ελέφαντα έχει καταγραφεί, μάλιστα, και σε βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί το 6 τόνων θηλαστικό να τσακίζει σαν τραπουλόχαρτο το τζιπ στο οποίο επέβαινε η ομάδα των νεαρών εκπαιδευόμενων που έντρομοι το έβαλαν στα πόδια για να γλιτώσουν.

Μετά την επίθεση οι εκπαιδευόμενοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο όπου τους παρασχέθηκε βοήθεια για να αντιμετωπίσουν το σοκ από την επίθεση του ελέφαντα.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο ελέφαντας που έκανε την επίθεση ήταν το κυρίαρχο αρσενικό στην αγέλη το οποίο «εκνευρίστηκε» όταν το τζιπ με τους εκπαιδευόμενους πλησίασε αρκετά κοντά τους θηλυκούς ελέφαντες.

Όταν οι αρσενικοί ελέφαντες βρίσκονται σε φάση αναπαραγωγής, όπως το εν λόγω ζώο, τότε τα επίπεδα τεστοστερόνης τους μπορούν να αυξηθούν έως και 60 φορές.

Η κατάσταση αυτή, λένε οι ειδικοί, τους κάνει να γίνονται πιο επιθετικοί και να προχωρούν σε βίαιες πράξεις με στόχο να απομακρύνουν τυχόν αντίζηλους ελέφαντες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.