Τζόνσον: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για ρωσική ανάμειξη στη βρετανική πολιτική

«Αποδείξεις» για ρωσική ανάμειξη στη βρετανική πολιτική δεν υπάρχουν, υποστήριξε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πιέζεται να δώσει στη δημοσιότητα τη σχετική έκθεση της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφάλειας του κοινοβουλίου πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουν «οι συνήθεις διαδικασίες» όσον αφορά την δημοσιοποίηση της έκθεσης, τόνισε ο Τζόνσον, όπως ζητεί μετ’ επιτάσεως το Εργατικό Κόμμα.

Στην έρευνα περιλαμβάνονται στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως οι GCHQ, MI5 και MI6, σχετικά με συγκεκαλυμμένες ρωσικές προσπάθειες να επηρεαστούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του 2016 και των εκλογών του 2017.

Νέα αποδεικτικά στοιχεία προέκυψαν για τις προσπάθειες του Κρεμλίνου να διεισδύσει στο Συντηρητικό Κόμμα μέσω Ρώσου ανώτερου διπλωμάτη, ο οποίος πέρασε πέντε χρόνια στο Λονδίνο καλλιεργώντας σχέσεις με ηγετικά στελέχη των Τόρις, περιλαμβανομένου του ίδιου του Τζόνσον.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο και κατατέθηκε στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στις 17 Οκτωβρίου. Παρά τις αντιδράσεις, η Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει δώσει άδεια για τη δημοσιοποίησή της έως την ημέρα των εκλογών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.