Uber: Αποδεκτές όλες οι συστάσεις από την έρευνα για τη σεξουαλική παρενόχληση

Το συμβούλιο διευθυντών της Uber Technologies ψήφισε ομόφωνα υπέρ της αποδοχής όλων των συστάσεων που περιλαμβάνει αναφορά η οποία συντάχθηκε σχετικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλων θεμάτων που έχουν να κάνουν με εργαζομένους στην εταιρεία, όπως δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπός του.
Σύμφωνα με το Reuters, το συμβούλιο, σε συνάντησή του την Κυριακή, αποδέχτηκε και υιοθέτησε μια σειρά συστάσεων από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ, μετά από μια πολύμηνη έρευνα σχετικά με την εταιρική κουλτούρα και τις πρακτικές της Uber.

Οι συστάσεις αυτές θα κοινοποιηθούν στους εργαζομένους την Τρίτη, όπως είπε o εκπρόσωπος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η Uber είχε ζητήσει από τον Χόλντερ και τη δικηγορική του εταιρεία τον Φεβρουάριο να διερευνήσει τις εταιρικές πρακτικές μετά από ένα blog post από την πρώην εργαζόμενη Σούζαν Φάουλερ, όπου περιέγραφε μια κουλτούρα σεξουαλικής παρενόχλησης, ελλείψει κατάλληλων μέτρων και απαντήσεων από τη διεύθυνση.

Οι συστάσεις στην αναφορά της εταιρείας του Χόλντερ αναμένεται να περιλαμβάνουν αυστηρότερους μηχανισμούς ελέγχους όσον αφορά στις δαπάνες, τους ανθρώπινους πόρους και άλλους τομείς όπου διευθυντικά στελέχη υπό τον διευθύνοντα σύμβουλος, Τράβις Κάλανικ, είχαν πολύ μεγάλη αυτονομία για τα δεδομένα μιας εταιρείας με πάνω από 12.000 εργαζομένους, είπε στο Reuters πηγή ενημερωμένη σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Uber έχει γίνει στόχος για σειρά θεμάτων μέσα στους τελευταίους μήνες, καθώς κατηγορείται για ιδιαίτερα επιθετικές εταιρικές πρακτικές, ενώ επίσης ήρθε σε δικαστική αντιπαράθεση και με την Alphabet (Google) για υπόθεση φερόμενης κλοπής τεχνολογίας για αυτόνομα οχήματα. Αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της παραιτήθηκαν εν μέσω της αναταραχής αυτής. Επίσης, ο Τράβις Κάλανικ, διευθύνων σύμβουλος, δέχτηκε έντονες επικρίσεις εξαιτίας βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να διαπληκτίζεται με οδηγό της εταιρείας- με αποτέλεσμα αργότερα να παραδεχτεί δημοσίως πως χρειάζεται βοήθεια σε θέματα ηγεσίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.