Β. Κορέα: CIA και Ν. Κορέα αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Για συνωμοσία της αμερικανικής CIA και της Νότιας Κορέας για τη δολοφονία του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν, κάνει λόγο η Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγιάνγκ μιλά για σχέδιο των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών για τη δολοφονία του ηγέτη της «με βιοχημικούς παράγοντες».

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας, η CIA προσπάθησε να οργανώσει «δολοφονία με βιοχημικούς, ακόμη και ραδιενεργούς παράγοντες, οι οποίοι δείχνουν τα αποτελέσματά τους έξι ή και 12 μήνες αργότερα από τη χρήση τους».

Η Βόρεια Κορέα έχει εμπλακεί σε σκληρή ρητορική σύγκρουση με την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το πυρηνικό και βαλλιστικό πυραυλικό της πρόγραμμα.

CIA και νοτιοκορεατικές μυστικές υπηρεσίες «διέφθειραν ιδεολογικά και δωροδόκησαν πολίτη της ΛΔ της Κορέας με το επώνυμο Κιμ προκειμένου να πραγματοποιήσει την επίθεση ενάντια στον Κιμ Γιονγκ Ουν», ανέφερε ακόμη το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της χώρας.

Το βορειοκορεατικό καθεστώς καταλήγει σημειώνοντας ότι η αποκάλυψη και «συντριβή της πλεκτάνης» σημαίνει κήρυξη πολέμου μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον – Σεούλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.