Βενεζουέλα: Η Εθνοσυνέλευση ακύρωσε την αίτηση Μαδούρο για αποχωρήση από τον ΟΑΚ

Στην έδρα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAK) βρέθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χούλιο Μπόρχες, για να ζητήσει από τον οργανισμό να απορρίψει ως άκυρη την αίτηση του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, για αποχώρηση.

Το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ελέγχεται με πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων (112 εκ των 167 βουλευτών) από την αντιπολίτευση και έχει την εξουσία να απορρίψει ενέργειες της κυβέρνησης σε διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Μπόρχες παρουσίασε στον ΟΑΚ διάταγμα το οποίο υπερψήφισε η Εθνοσυνέλευση, με το οποίο αιτείται την παραμονή της χώρας στον οργανισμό, από τον οποίο ζητεί να αγνοήσει την αίτηση της κυβέρνησης Μαδούρο για αποχώρηση ως άκυρη.

Οι αποφάσεις της Εθνοσυνέλευσης, από τον Ιανουάριο του 2016, οπότε και συγκλήθηκε με τη νέα σύνθεσή της, ακυρώνονται από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας και το διορισμένο κατά πλειοψηφία από τον ίδιο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο μεν Ν. Μαδούρο αρνείται να υπογράψει και να κυρώσει τα ψηφισμένα νομοσχέδια, το δε Ανώτατο Δικαστήριο τα κρίνει συνεχώς αντισυνταγματικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.