Βουλευτές «κοπανατζήδες» στα Νησιά Σολομώντα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Βουλευτές «κοπανατζήδες» έχουν φέρει τα πάνω – κάτω στο Κοινοβούλιο των Νησιών Σολομώντα. Υφίστανται σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση για την απουσία τους από τις εργασίες της Βουλής. Συνεδρίαση, μάλιστα, εγκαταλείφθηκε καθώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να εγκριθούν αποφάσεις.

Εξοργισμένος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, εκτόξευσε πυρά ενάντια στην κυβέρνηση για την απουσία δύο υπουργών που είχαν κληθεί να απαντήσουν σε ερωτήσεις μελών του Κοινοβουλίου.

Εικόνες άδειων εδράνων κάθε άλλο παρά πρωτοφανείς είναι στα Νησιά Σολομώντα. Λόγος για βουλευτές «φαντάσματα» έχει γίνει άλλες δύο φορές, τον Φεβρουάριο και πριν από τρία χρόνια, το 2014.

Το Σύνταγμα του κράτους υπαγορεύει ότι τουλάχιστον 25 από τους 50 βουλευτές πρέπει να παρίστανται ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις και να διεξάγονται ομαλά οι εργασίες. Ο κυβερνητικός συνασπισμός απαρτίζεται από 41 βουλευτές, στοιχείο που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική πραγματικότητα άλλων χωρών όπου κυβερνήσεις κατέχουν εμφανώς λιγότερες θέσεις στο Κοινοβούλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.