Βρετανία: Η επικεφαλής του DUP ζητεί καλή συμφωνία Brexit για τη Β. Ιρλανδία

Η επικεφαλής του δεξιού, προτεσταντικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας Αρλίν Φόστερ θα επιδιώξει να ενισχύσει την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και να εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία για το Brexit για τη Βόρεια Ιρλανδία στις συνομιλίες που θα έχει με το Συντηρητικό Κόμμα, ανέφερε σε άρθρο της που δημοσιεύεται τη Δευτέρα.

Το κεντροδεξιό Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι χρειάζεται τις 10 έδρες του DUP ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει και πάλι, μετά την αποτυχία του να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 8 Ιουνίου.

Σε άρθρο της στην Belfast Telegraph, η Αρλίν Φόστερ απαρίθμησε τρεις προτεραιότητες, περιλαμβανομένης της επαναλειτουργίας της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας στο Στόρμοντ.

«Επιμείναμε σε μια ξεκάθαρη πολιτική πλατφόρμα θέλοντας να ενισχύσουμε την Ένωση, να εργαστούμε για μια καλή συμφωνία για τη Βόρεια Ιρλανδία καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δίνοντας την υπόσχεση ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργήσει και πάλι το Στόρμοντ προς όφελος όλων», έγραψε στο άρθρο της η κ. Φόστερ.
«Θα χρησιμοποιήσουμε τη θέση στην οποία θα βρεθούμε για να κάνουμε ό,τι υποσχεθήκαμε», σημειώνει η ηγέτιδα του βορειοϊρλανδικού κόμματος, που αναμένεται να συναντηθεί με την Τερέζα Μέι την Τρίτη, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία τους.
Προσθέτει τέλος ότι το DUP «θα έχει υπ’ όψη του την ευθύνη που φέρουμε για να βοηθήσουμε να επέλθει η σταθερότητα στο έθνος αυτή την ώρα των προκλήσεων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.