Βρετανία: «Όχι» Κάρνεϊ στην άμεση αύξηση των επιτοκίων

Εναντίον της άμεσης αύξησης των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας τάχθηκε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Μαρκ Κάρνεϊ, κλιμακώνοντας τις πιέσεις στο βρετανικό νόμισμα.

«Δεδομένων των μικτών ενδείξεων σε δαπάνες και επενδύσεις, αλλά και των αδύναμων πληθωριστικών πιέσεων, δεν έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσουμε την ομαλοποίηση της επιτοκιακής πολιτικής» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.

Σε ομιλία του στην Ένωση Τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου, ο ίδιος έκανε, παράλληλα, ειδική μνεία στις αδύναμες επιδόσεις της καταναλωτικής δαπάνης αλλά και στην επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των μισθών.
«Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να εμποδίσει τις συγκεκριμένες εξελίξεις» έσπευσε να προσθέσει, κάνοντας λόγο για μία «μεταβατική περίοδο», η οποία συνδέεται άρρηκτα με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Κάρνεϊ, η στερλίνα υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ημερών, καθώς διαπραγματεύεται στα 1,2669 δολάρια.

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκονται στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%, με τους επενδυτές να επιζητούν τη σταδιακή αύξησή τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.