Βρετανία: Πέντε άτομα ξυλοκόπησαν άγρια 17χρονο Κουρδοϊρανό αιτούντα άσυλο

Κατηγορίες σε πέντε άτομα τα οποία φέρονται να εξαπέλυσαν «βάναυση» επίθεση, μαζί με συμμορία περίπου 30 ατόμων, ενάντια σε έφηβο Κουρδοϊρανό αιτούντα άσυλο στο νότιο Λονδίνο απήγγειλαν οι βρετανικές αρχές. Από την επίθεση το θύμα υπέστη κατάγματα στο κρανίο και αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Οι αρχές, οι οποίες αντιμετωπίζουν την επίθεση ως έγκλημα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα, τόνισαν ότι ο 17χρονος υπέστη σοβαρά τραύματα από την επίθεση που συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς περίμενε μαζί με με δύο φίλους του σε στάση λεωφορείου κοντά σε μια παμπ στο Κρόιντον.

«Έχει γίνει κατανοητό ότι οι φερόμενοι ως δράστες ρώτησαν το θύμα ποιά είναι η καταγωγή του και μόλις διαπίστωσαν ότι είναι αιτών άσυλο, τον κυνήγησαν και εξαπέλυσαν βάναυση επίθεση», τόνισε ο επιθεωρητής Γκάρι Κάστλ.

«Το θύμα υπέστη σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι και στο πρόσωπο από την επίθεση, που περιλάμβανε επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι από μια μεγάλη ομάδα ατόμων», πρόσθεσε.

Ο έφηβος αναρρώνει στο νοσοκομείο και η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή, ενώ δεν φέρεται να απειλείται η ζωή του, ανέφερε η αστυνομία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.