Βρετανία: Στις 21 Ιουνίου ο Λόγος της Βασίλισσας στο κοινοβούλιο

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ανοίξει επισήμως τις εργασίες του νέου κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και θα αναγνώσει τον Λόγο της, δηλαδή τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης της Τερέζα Μέι, την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

«Η κυβέρνηση συμφώνησε με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ώστε η επίσημη έναρξη εργασιών να γίνει στις 21 Ιουνίου», ανέφερε η επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος στη Βουλή των Κοινοτήτων Άντρια Λίντσομ, σε δήλωσή της.

Ο Λόγος της Βασίλισσας, ο οποίος εκφωνείται στη Βουλή των Λόρδων, παρουσία και των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων, αποτελεί παραδοσιακά τον κυβερνητικό πρόγραμμα του επόμενου έτους.

Η αρχική ημερομηνία ήταν η 19η Ιουνίου, ωστόσο η απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας του Συντηρητικού Κόμματος στις εκλογές της 8ης Ιουνίου έχει περιπλέξει την κατάσταση, καθώς το κεντροδεξιό κόμμα της κ. Μέι χρειάζεται τη στήριξη και άλλων πολιτικών δυνάμεων για να μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση η οποία να μπορεί να νομοθετεί.

Η ψήφιση ή μη του Λόγου του Βασίλισσας από τη Βουλή των Κοινοτήτων επέχει ρόλο ψήφου εμπιστοσύνης ή μη προς την κυβέρνηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.