Βρετανία: Έκλεισε η συμφωνία Συντηρητικών – DUP για στήριξη κυβέρνησης Μέι

Σε οριστική συμφωνία για στήριξη της κυβέρνησης μειοψηφίας της Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων κατέληξαν το Συντηρητικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας.

Οι 10 βουλευτές του δεξιού, προτεσταντικού βορειοϊρλανδικού κόμματος, προστιθέμενοι στους 318 των κεντροδεξιών Συντηρητικών της κ. Μέι, σχηματίζουν πλειοψηφία 328 βουλευτών, σε σύνολο 650, δύο περισσότερων από όσους χρειάζεται για τη στήριξη μιας κυβέρνησης.

Οι ηγέτιδες των δύο κομμάτων, Τερέζα Μέι και Αρλίν Φόστερ, επικύρωσαν τη συμφωνία με χειραψία έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η συμφωνία προβλέπει ότι το DUP θα στηρίζει τους Συντηρητικούς σε ψηφοφορίες όπως εκείνη για την έγκριση του Λόγου της Βασίλισσας (προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης) και εκείνη για την έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού, ψηφοφορίες οι οποίες, σε περίπτωση ήττας, θα οδηγούσαν σε πτώση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το δίκτυο BBC, οι δεξιοί προτεστάντες της Βόρειας Ιρλανδίας πέτυχαν περισσότερους πόρους για βετεράνους του βρετανικού στρατού που έχουν υπηρετήσει στο βορειοϊρλανδικό έδαφος στη μάχη ενάντια στους καθολικούς Ιρλανδούς εθνικιστές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.