Πέντε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες – αριθμός ρεκόρ – έχασαν τη ζωή τους μέσα στο 2016 στη Μεσόγειο, έπειτα και από δύο ναυάγια που σημειώθηκαν την Πέμπτη και κατά τα οποία εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι, ανακοίνωσαν ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Δύο υπερφορτωμένες πλαστικές βάρκες ανατράπηκαν στα Στενά της Σικελίας, μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης, ανακοίνωσαν ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
«Αυτά τα δύο δυστυχήματα μαζί φαίνεται ότι θα ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό των φετινών θανάτων σε 5.000, που είναι ένα νέο ρεκόρ σε αυτή την κρίση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΜ Τζόελ Μίλμαν σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
«Πρόκειται για τον χειρότερο ετήσιο απολογισμό νεκρών που έχει μέχρι σήμερα καταγραφεί», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της UNHCR Γουίλιαμ Σπίντλερ.
Η ΔΟΜ ανακοίνωσε ότι περί τους 3.777 μετανάστες χάθηκαν στη θάλασσα στη διάρκεια του 2015.
Η UNHCR έκανε έκκληση στις χώρες να καταστήσουν ευκολότερη την νομοθεσία για την υποδοχή προσφύγων.
Ξεπέρασαν τις 5.000 οι νεκροί μετανάστες στη Μεσόγειο το 2016
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

































