Υπάλληλος μήνυσε τον εργοδότη της γιατί ερμήνευσε το «xx» στο email του σαν σεξουαλική παρενόχληση

Μια παράξενη υπόθεση, στην οποία μάλιστα εμπλέκεται ελληνικό όνομα, αφηγήθηκε το BBC σε νέο άρθρο του. Εργαζόμενη σε τεχνικό τμήμα εταιρείας μήνυσε τον εργοδότη της καθώς ερμήνευσε τις συντομογραφίες στα ηλεκτρονικά μηνύματά του (“xx”, “yy”, “????”) σαν κωδικοποιημένη πρόσκληση σε σεξουαλική επαφή. Επιπλέον, θεώρησε ότι η κατάληξη ενός αρχείου του εργοδότη της, «ajg», σημαίνει στην πραγματικότητα «A Jumbo Genital» («ένα γιγαντιαίο γεννητικό όργανο»).

O λόγος για την Karina Gasparova, η οποία μήνυσε τον Αλέξανδρο Γουλανδρή (δεν αποσαφηνίζεται αν αυτός σχετίζεται με τη γνωστή ελληνική οικογένεια), για να απορριφθούν, στη συνέχεια οι ισχυρισμοί της από το δικαστήριο ως «στρεβλοί». Η ενάγουσα κατέφυγε στο δικαστήριο με κατηγορίες σεξουαλική παρενόχλησης, διάκρισης και άδικης απόλυσης. Όπως υποστήριξε η ίδια, ο προϊστάμενός της «προσπαθούσε να τη φλερτάρει» με πρόσχημα τις επαγγελματικές συζητήσεις τους.

Στη συνέχεια, παρουσίασε σαν πειστήριο ένα email όπου ο εργοδότης της τής έγραφε τα εξής:

«Μπορείτε παρακαλώ να συμπληρώσετε τα παρακάτω;

»Το διάλυμα που χρησιμοποιείται επί του παρόντος από τις αγροτικές εταιρείες xx και τις εταιρείες μεταφορικής xx σε φορτία καλαμποκιών διοχετεύεται στα κανάλια ????».

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για ένα «ειλικρινές αίτημα για πληροφορίες» χωρίς καμία υπόνοια σεξουαλικής φύσης.

Η Gasparova ισχυρίστηκε, ακόμα, ότι ο εργοδότης της τής άγγιξε το χέρι ενώ προσπαθούσε να πιάσει το ποντίκι του υπολογιστή και τον χαρακτήρισε έναν «πλούσιο και ισχυρό άντρα, πολύ έξυπνο» για να κάνει απόλυτα ξεκάθαρες τις προθέσεις του.

Όχι μόνο απορρίφθηκαν οι κατηγορίες της ενάγουσας αλλά επιπλέον κλήθηκε να καλύψει τα δικαστικά έξοδα της εταιρείας που μήνυσε, ύψους 5.000 λιρών.

Πηγή: https://www.marieclaire.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.