ΥΠΕΞ Τουρκίας: Ασφαλές καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις η Ελλάδα

Την αθώωση των εννέα Κούρδων που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2017, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Παρακολουθούμε με ανησυχία ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKKκαι FETΟ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι.

Υποστήριξε ακόμη πως «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η ανοχή και η αρωγή» που «παρέχεται από την Ελλάδα στις οργανώσεις αυτές», σε αντιδιαστολή με τις διεθνείς υποχρεώσεις της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σημείωσε παράλληλα πως η χθεσινή απόφαση των ελληνικών αρχών, παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί η έκδοση των εννέα από την Τουρκία «δείχνει για ποιο λόγο στην Ελλάδα έχουν φωλιάσει τρομοκρατικά στοιχεία».

Επισήμανε ακόμη πως η DHKP-C θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ε.Ε. και πως η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου «διακόπτει την προσπάθεια πάταξης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώους τους εννέα αλλοδαπούς για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.