Υπόθεση Σκριπάλ: Ταυτοποιήθηκαν οι ύποπτοι και είναι Ρώσοι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι έχει ταυτοποιήσει τους υπόπτους για την δηλητηρίαση με τον νευροτοξικό παράγοντα Novitchok του πρώην διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, και πρόκειται για Ρώσους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA).

«Οι ερευνητές θεωρούν ότι ταυτοποίησαν τους υπόπτους για την επίθεση με Novitchok μέσω του συστήματος παρακολούθησης με κάμερες, συγκρίνοντας το οπτικό υλικό με τους φακέλους ανθρώπων που εισήλθαν εκείνη την περίοδο στην χώρα», δήλωσε πηγή που προέρχεται από τις υπηρεσίες της έρευνας.

«Οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι οι ύποπτοι είναι Ρώσοι», πρόσθεσε.

Η Σκότλαντ Γιαρντ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Οι βρετανικές αρχές επέρριψαν στα προηγούμενα στάδια της έρευνας στην Ρωσία την ευθύνη για την επίθεση κατά των Σκριπάλ. Η Μόσχα αρνήθηκε . Η υπόθεση προκάλεσε κρίση στις σχέσεις των δυτικών χωρών με την Ρωσία και κύμα εκατέρωθεν απέλασης διπλωματών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.