Ζεεχόφερ: Να αποσαφηνιστούν τα κίνητρα της επίθεσης στο Άνσμπαχ για να καταλήξουμε στα σωστά συμπεράσματα

Την ανάγκη να αποσαφηνιστούν «άμεσα και πλήρως» τα κίνητρα της επίθεσης αυτοκτονίας στο Άνσμπαχ υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, επισημαίνοντας ότι «μόνο τότε θα καταλήξουμε στα σωστά συμπεράσματα».

Ο κ. Ζεεχόφερ ανέφερε ότι η Βαυαρία βιώνει «μέρες τρόμου», ενώ εξέφρασε την συμπαράστασή του στους τραυματίες, αλλά και την ευγνωμοσύνη του στις αστυνομικές και ιατρικές μονάδες που έσπευσαν στο σημείο.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν, περιέγραψε την επίθεση που πραγματοποίησε Σύρος πρόσφυγας, ως «γνήσια ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δράστης να συνδεόταν με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Για «ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας» έκανε λόγο και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βαυαρίας Βίνφριντ Μπάουσμπακ. «Η ισλαμιστική τρομοκρατία έχει φθάσει στην Γερμανία», έγραψε στην σελίδα του στο Facebook, ενώ τόνισε την ανάγκη να αναθεωρηθεί η νομοθεσία που αφορά το δικαίωμα παραμονής στη χώρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδικάτου της αστυνομίας της Βαυαρίας Πέτερ Σαλ μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF) ανέφερε ότι «είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για ισλαμικό υπόβαθρο» μετά την επίθεση στο Άνσμπαχ.

Στο μεταξύ στη σκιά των αιματηρών γεγονότων στο Μόναχο και στο Άνσμπαχ το φημισμένο Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ που αρχίζει σήμερα ανακοίνωσε την ακύρωση της δεξίωσης που είχαν προγραμματιστεί για απόψε.

Στο Φεστιβάλ, όπου συνήθως παρευρίσκεται και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία ωστόσο φέτος έχει ανακοινώσει εδώ και μέρες ότι δεν θα παραστεί, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς θεωρείται πιθανός στόχος τρομοκρατών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.