Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να εισβάλει και σ’ άλλες χώρες – Πρώτος στόχος η Μολδαβία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας είναι μόνον η αρχή, προειδοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου ότι η Μόσχα σχεδιάζει να επιτεθεί και σε άλλες χώρες.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συμπληρώνει δύο μήνες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αναφέρθηκε στα σχόλια που έκανε νωρίτερα ένας Ρώσος στρατηγός.

Ο συγκεκριμένος ανώτατος αξιωματικός του ρωσικού στρατού φέρεται να αποκάλυψε ότι η χώρα του θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο της νότιας Ουκρανίας, κάτι που σημαίνει ότι στο στόχαστρο του Πούτιν μπορεί να είναι και η Μολδαβία!

Σε άλλο σημείο του μηνύματος του ο Ζελένσι είπε ακόμα πως οι σύμμαχοι παραδίδουν εντέλει τα όπλα, τα οποία ζήτησε το Κίεβο, προσθέτοντας πως αυτά θα βοηθήσουν στο να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλίες Ζελένσκι – Τζόνσον
Επίσης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομίλησε με τον Μπόρις Τζόνσον σχετικά με μία «νέα φάση» στρατιωτικής βοήθειας, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια βαρέων όπλων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, ο Αντρίι Σιμπίγκα.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας, ο Σιμπίγκα είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, την παροχή επιπλέον οικονομικής στήριξης στο Κίεβο.

Οδησσός: Πέντε νεκροί από πυραυλικό πλήγμα
Υπάρχουν θύματα στην πόλη Οδησσό της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα ενός πυραυλικού πλήγματος στην πόλη – λιμάνι της νότιας Ουκρανίας που σημειώθηκε νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο (23.04.2022), δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιφέρειας, Σερχίι Μπρατσούκ, ενώ ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας έκανε λόγο για πέντε νεκρούς και 18 τραυματίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.