Ζελένσκι: «Ο πόλεμος θα εξελιχθεί σε ατέλειωτη αιματοχυσία – Κανείς δεν σταματά τη Ρωσία εκτός από μια οπλισμένη Ουκρανία»

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δημοσίευσε ένα νέο βίντεο στο οποίο προειδοποιεί ότι ο πόλεμος θα γίνει «ένα ατελείωτο λουτρό αίματος, που θα σκορπίσει δυστυχία, βάσανα και καταστροφή» χωρίς επιπλέον όπλα.

Μιλώντας στα αγγλικά, ο Ζελένσκι λέει ότι η Ουκρανία αμύνεται ενάντια στη Ρωσία «πολύ περισσότερο από ό,τι σχεδίαζαν οι εισβολείς».

Αλλά η Ρωσία έχει ακόμα την ικανότητα να επιτεθεί «όχι μόνο κατά της Ουκρανίας», αναφέρει ο Ζελένσκι, τονίζοντας: «Η Πολωνία, η Μολδαβία, η Ρουμανία και τα κράτη της Βαλτικής θα γίνουν οι επόμενοι στόχοι εάν πέσει η ελευθερία της Ουκρανίας».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας επαναλαμβάνει το αίτημά του για περισσότερα όπλα ώστε να «σωθούν εκατομμύρια Ουκρανοί καθώς και εκατομμύρια Ευρωπαίοι», προσδιορίζοντας τι χρειάζεται για την άμυνα απέναντι στους Ρώσους εισβολείς: Βαρύ πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα αεράμυνας και μαχητικά αεροσκάφη.

Ο Ζελένσκι ολοκληρώνει το βίντεο λέγοντας:

«Η ελευθερία πρέπει να οπλιστεί καλύτερα από την τυραννία. Οι δυτικές χώρες έχουν τα πάντα για να το πραγματοποιήσουν. Η τελική νίκη επί της τυραννίας και ο αριθμός των ανθρώπων που θα σωθούν εξαρτάται από αυτές».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.