Διαγωνισμός ανανεώσιμης ενέργειας από την Google

Η Google ανακοίνωσε έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολλαρίων σε όποιον μηχανικό ή μη σχεδιάσει την πιο βιώσιμη φορητή λύση για τη μετατροπή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια για οικιακή χρήση.
Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ), το μεγαλύτερο σχετικό επαγγελματικό σύνδεσμο, η Google αναζητά ένα σχέδιο φορητού μετατροπέα σε κλίμακα κιλοβάτ, και πιο συγκεκριμένα με πυκνότητα ισχύος 50 κιλοβάτ ανά κυβική ίντσα (ή 16.38 κυβικά εκατοστά). Επιπλέον, οι διαστάσεις του μετατροπέα πρέπει να μειωθούν στο μέγεθος ενός τάμπλετ. Ως αντάλλαγμα, η εταιρεία θα απονείμει ένα εκατομμύριο δολλάρια στο νικητήριο σχέδιο.
Οι μετατροπείς παίρνουν ως είσοδο συνεχές ρεύμα από πηγές όπως φωτοβολταϊκά κύτταρα και μπαταρίες, και τη μετατρέπουν σε εναλλασσόμενο ρεύμα για οικιακή χρήση.
Ο διαγωνισμός “Little Box” (Μικρό Κουτί) ανακοινώθηκε το Μάιο αλλά οι συμμετοχές άνοιξαν αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Google, οι νικητές θα βοηθήσουν να «αλλάξει το μέλλον του ηλεκτρισμού», καθώς οι φορητοί μετατροπείς θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μικρών ηλεκτρικών δικτύων χαμηλού κόστους σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Πέρα από αυτό, οι ακόμα πιο μικροί οικιακοί μετατροπείς θα προωθήσουν την καλύτερη χρήση ηλιακής ενέργειας και αποδοτικότερα ηλεκτρικά δίκτυα.
«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία μαζί με την Google με σκοπό να ενθαρρύνουμε την καινοτομία. Με τη συμμετοχή τους σε αυτή την πρόκληση, τα μέλη της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο σε μια τεχνολογική καινοτομία που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο», δήλωσε ο κ. Ντον Ταν, πρόεδρος του Συλλόγου Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΙΕΕΕ. «Ένας τέτοιος μικρός μετατροπέας θα μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε ενέργεια στο σπίτι μας από την μπαταρία ενός ηλεκτρικου αυτοκινήτου», πρόσθεσε.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι 18 φιναλίστ θα ανακοινωθούν μέσα στο 2015, και θα κληθούν να δοκιμάσουν τη λειτουργία των μετατροπέων σε εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ. Ο μεγάλος νικητής θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2016.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.