Η Αυστραλία χρηματοδοτεί τις βιομηχανίες για να μειώσουν τις εκπομπές επιβλαβών αερίων

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αναμένεται τον επόμενο μήνα να περάσει νέα μέτρα τα οποία προβλέπουν οικονομικά κίνητρα σε εταιρείες για τη μείωση των εκπομπών αερίων υπευθύνων για την κλιματική αλλαγή, σε μία κίνηση που κατακρίνεται από σημαντική μερίδα κοινού και αντιπολίτευσης ως αναποτελεσματική περιβαλλοντική πολιτική.
Η ψήφιση των νέων μέτρων προτάθηκε από τη συντηρητική κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ αφού πρώτα ακύρωσε τον φόρο στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που είχε εισαχθεί από την προηγούμενη Εργατική κυβέρνηση.
«Εκπληρώσαμε την υπόσχεσή μας να δημιουργήσουμε ένα ταμείο μείωσης των εκπομπών ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει πραγματική και αποτελεσματική δράση για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων χωρίς κάποιον φόρο άνθρακα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Αυστραλίας Γκρεγκ Χαντ.
Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο ποσοστό εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση οι κατά κεφαλήν εκπομπές της Αυστραλίας θεωρούνται αρκετά υψηλές. Στόχος της κυβέρνησης της χώρας είναι η μείωση των εκπομπών κατά πέντε τοις εκατό έως το 2020, σε σχέση με τα επίπεδα του 2000.
Η αντιπολίτευση της χώρας χαρακτήρισε τα νέα μέτρα ως «τρομερά κακή πολιτική» και θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρακτικά πληρώνει τους παραβάτες να συνεχίσουν να μολύνουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού κόμματος Μπιλ Σόρτεν.
Η πολιτική της κυβέρνησης κατακρίθηκε επίσης από το Κόμμα Πρασίνων με την ηγέτιδα του κόμματος Κριστίν Μίλνε να δηλώνει πως «δεν υπάρχει κανένα μοντέλο ή απόδειξη που να υποδεικνύουν πως τα μέτρα αυτά θα κάνουν το παραμικρό για τη μείωση της ρύπανσης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.